FOLKLOR KIYAFETİ DİKİMİ (“Evimiz” çalışması kapsamında)
Piyasada satılan veya kiralanan folklor kıyafetlerinin pahalı oluşu nedeniyle Mevlana Evi’ndeki çocukların ihtiyacı olan folklor kıyafetlerinin anneleri tarafından dikilmesi uygun görüldü. Kulübün satın aldığı malzemeler ve profesyonel dikimcilerden temin edilen kalıplar kullanılarak annelere şalvar dikimi üyelerimiz tarafından öğretildi. 20.01.2018 tarihinden itibaren haftada bir gün 3 saat çalışarak üretim yapıldı. 15 çocuk için hazırlanan kıyafetler 30.03.2018 tarihinde tamamlandı. Kıyafetler hem ucuza temin edildi hem de demirbaş olarak kullanımı sağlandı. Bir sonraki yıl, bu kez cepken ve başlık dikimi için çalışmalar yapıldı.

ÇANTA ÖRME (“Evimiz” çalışması kapsamında)

Ev kadınlarının gelir getirici bir üretime katılabilmeleri için, bir el becerisi edinmeleri fikriyle 1.12.2017 tarihinde başlatılan çanta örme kursuna Eşrefpaşa Evi”ndeki kadınlar katıldılar. Malzemeler kulüp tarafından temin edilerek 3 ay süresince haftada 2 gün 3’er saat, çanta örme kursu yapıldı. Yapılan çantalar el sanatları etkinliğimizde, kermeste, bağış karşılığı satıldı. Toplanan gelir, kursa katılan kadınlara verildi. Kulüp üyesi Emine Nalbantgil’in eğitmenliğinde yürütülen, 10 kişinin yararlandığı kurs 28.02.2018 tarihinde sona erdi.

KİTAP KULÜBÜ (“Evimiz” çalışması kapsamında)

10 Eylül 2017’de başlayıp 10 Haziran 2018’de sonlandırılan Kitap Kulübü projesinden Eşrefpaşa Evi’nde 14 öğrenci yararlanmıştır. Okuma alışkanlığı kazandırma, kitap sevgisi aşılama ve okunan kitapları hediye ederek kişisel kitaplık oluşturmayı teşvik etme amacıyla üyemiz Doç.Dr. Özge Yılmaz, her Cumartesi öğrencilerle buluşarak onlara hediye olarak kitap götürdü. Bu kitaplar çocuklar tarafından okunup, ertesi hafta birlikte tartışıldı. Ardından okunan kitaplar onlara hediye edildi. Ayrıca öğrenciler değişik zamanlarda farklı kütüphanelere götürülerek orada nasıl davranmaları gerektiği de öğretildi. Bu proje, her okul yılında devam eden bir projedir.
2018-2019 öğrenim yılında da Eşrefpaşa Evi öğrencileri için Prof. Dr. Özge Yılmaz önderliğinde aynı amaç ve uygulamayla proje devam etmiştir. 10 öğrenci yararlanmıştır.

KADIN VE KIZLAR İÇİN HAYAT OKULU-
ETKİN İLETİŞİM EĞİTİMİ

Geçen dönemde uygulanan bu proje 2017-2019 döneminde de devam ederek üyemiz Prof.Dr. Benal İnceer tarafından 15 günde bir Annelerle Aile İçi İletişim, Çatışma Yönetimi, Şiddeti Önleyici Yöntemler ve benzeri konularda eğitici toplantılar yapılmıştır.