SLOVENYA TURU VE KARDEŞ KULÜP ZİYARETİ
Üyemiz Nükhet izmiroğlu’nun eşi kanalıyla tanış olduğumuz, Ptuj Soroptimist Kulübü üyesi Slovenya Tarım Bakanı ile temaslar sonucu kulüp üyelerinin katıldığı Slovenya turu 13-17 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşti.
Gezinin rotasını belirlerken, Slovenya’nın sınır komşusu Avusturya’daki kardeş kulübümüz Klagenfurt Soroptimist Kulübü’nü de ziyaret edip Avusturyalı kız kardeşlerimizle de tanışalım istedik.

Slovenya gezimiz başkent Ljubljana’dan başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren güneşli bir gün eşliğinde şehrin tüm güzelliğinin tadına vardık. Akşam üzeri Ljubljana’dan ayrılarak Ptuj Soroptimist Kulübü üyeleriyle akşam yemeğinde buluşmak üzere Ptuj şehrine geldik. Şehrin en gözde restoranının özel bir bölümünde düzenlenen toplantıda Slovenya Tarım Bakanı, Ptuj Belediye Başkanı, Ptuj kütüphanesi müdiresi ve yerel yönetimler başkanının aralarında olduğu kulüp üyeleri, kalabalık bir katılımla bizleri karşıladılar. Yemek öncesi başkanların karşılıklı konuşmalarını takiben her iki kulübün etkinliklerinin anlatıldığı karşılıklı sunumlar yapıldı.

Ertesi gün, Orta Çağ’da inşa edilmiş Ptuj Kalesi’ndeki Osmanlı İmparatorluğu’nun etnik yapısını yansıtan, çeşitli bölgelerindeki halkların portlerinden oluşan tabloların yer aldığı ‘Turqueries’ isimli daimi sergiyi gezdik. Kısa bir şehir turundan sonra Avusturyalı kız kardeşlerimizle buluşmak üzere Klagenfurt’a doğru yola koyulduk. Otelimize yerleştikten sonra kardeş kulüp üyeleriyle akşam yemeğinde birlikte olacağımız restorana gittik. Bu yemeğe ev sahibi kulüp üyelerinden az kişi katılabildi ancak çok uzun yıllardır kardeş kulüp olmamıza rağmen Klagenfurt’lu kız kardeşlerimizle nihayet tanışma fırsatı yakaladığımız için karşılıklı olarak çok mutluyduk.

İki gün içerisinde yurtdışında iki ayrı ülkede Soroptimist kulübü üyeleriyle birlikte olmaktan aldığımız keyifle önce Klagenfurt yakınındaki cennetten farksız Wörthersee ve daha sonra da Slovenya’nın Bled şehrini ve dillere destan güzellikteki gölünü de görerek, Orta Çağ’a özgü mimarisiyle ünlü Skofia Loca kasabasının müzesine uğrayıp gezimizi bitirdik.

Kulübümüz üyelerinden Başkan Buket Karadeveci, Ayşe Baykan, Emine Nalbantgil, Biltan Ersöz, Aysu Benlioğlu, Demet Kumova ve Nükhet İzmiroğlu’nun katıldığı, İzmir Soroptimist Kulübü’nden İlknur Mateescu’nun bize eşlik ettiği bu geziyle hem yurtdışındaki mevcut kardeş kulübümüzün üyeleriyle hem de farklı bir ülkede yeni bir kulübün üyeleriyle tanışıp kaynaşmış olduk.

Umarız ki, gerek Avusturya ve gerekse Slovenya Soroptimist kulüplerini ziyaretimiz, ülkelerimiz ve kulüplerimiz arasında mevcut kardeşlik ve dostluk ilişkilerini pekiştirirken yeni dostukların doğmasına yol açar.

ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMASI
Kulüp etkinliklerini uygulamak üzere pilot okul olarak seçilen Hamdi Dalan Özel Eğitim İş ve Uygulama Merkezi’nde geçen yıl başlatılan etkinliklerden Engelliler Günü kutlaması bu yıl da 3 Aralık 2019 tarihinde kutlandı.
Okul velilerinin hazırladığı ikramlar yanında Kulüp pasta ikramı yaptı. Üyelerden Aysu Benlioğlu, Buket Karadeveci ve Demet Kumova’nın katıldığı etkinlikte öğrenci ve velilerle geçen yıl kurulan tanışıklıklar bu yıl da pekişti.

YILBAŞI KUTLAMASI
Hamdi Dalan Özel Eğitim İş ve Uygulama Merkezi’nde 19 Aralık 2019 tarihinde yeni yıl eğlencesi düzenlendi. Yeni yıla mutlu bir başlangıç yapmak adına otistiklerin eğlenmesi amaçlandı. İkramlar yanı sıra Merkez’deki otistiklere atkı ve bere hediye edildi. Kulüp üyelerinden Ayşe Baykan, Buket Karadeveci, Nihal Akgün, Seher Sever, Biltan Ersöz, Demet Kumova, Aysu Benlioğlu, Nazlı Yolaç, Münire Kiremitçioğlu, Emine Nalbantgil ve Ülken İnan etkinliğe eşlik etti.

KARNE KUTLAMASI
Gündoğdu Çağdaş Toplum Gönüllüleri Derneği’nin hizmet verdiği Eşrefpaşa, Gediz, Bayraklı ve Karabağlar’daki evlerdeki öğrencilere karne hediyesi olarak öğrencilerin ve annelerinin katıldığı İzmir gezisi organize edildi. Öğrencilerin ve annelerinin İzmir’i gezerek tanımalarını sağlayacak, kültürlerini arttıracak bir etkinlik olarak düşünülen tura 55 kişi katıldı.
29 Ocak 2020 günü, İzmir şehir turu Konak Meydanı’ndaki tarihi saat kulesinde başladı. İzmir tarihi anlatıldı, antik Agora ören yeri gezildi. Kordondaki Atatürk Müzesi ziyaret edildi. Öğle yemeği sonrası Kağıt Müzesi de görüldükten sonra etkinlik sonlandı. Kulüp üyelerinden Ayşe Baykan, Buket Karadeveci ve Demet Kumova öğrenci ve annelerine eşlik ettiler.

BURSİYERLERLE YEMEK, SİNEMA VE SERGİ ZİYARETİ (Burs çalışması kapsamında)
31 Ocak 2020 tarihinde bursiyerlerimizle kaynaşmak ve onlara sanatsal bir etkinliğe katılma imkanı yaratmak amacıyla Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki Hasan Rastgeldi sergisi gezildi. North Pier’de yenilen öğle yemeği ardından Karaca sinemasında Sundance En İyi Yabancı Sinema Ödülü alan Bal Ülkesi filmi izlendi.
9 bursiyerin katıldığı bu etkinlikte kulüp üyeleri Buket Karadeveci, Ayşe Baykan, Duygu Yurtseven ve Merve Çelebi bursiyerlere eşlik etti.