TURUNCU GÜNLER

Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında 16 günlük aktivizm(turuncu) günler süresi içerisinde kadına yönelik şiddetle mücadele etkinliği kapsamında SIE ve TSKF tarafından yürütülen Sosyal Medya kampanyasının ana başlıkları “Şiddetin Belirtilerini Gör Gözardı Etme” ile “Güçlenmenin Yollarını Tanı” olarak kadına yönelik şiddetin çeşitlerini ve güçlenmenin yollarını, kulübümüzün Turuncu Günler etkinliği olarak, Buca yöresinde yaşayan çocukların eğitim desteği aldığı, anneleri ile çeşitli çalışmalar yürüttüğümüz Buca/Gediz evinde sohbet ortamında 7 Aralık 2023 tarihinde konuştuk. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki farklı grupla projeye katılan kadınların da görüş, davranış ve gözlemlerini alarak sadece dinleyici değil aynı zamanda bu konuda duygu ve düşüncelerini paylaşıp kendilerini ifade edebildikleri bir ortam oluşturduk.

Bu etkinliği gerçekleştirmek için SIE’nin hazırlayıp paylaştığı ve TSKF’nin tercüme ederek kendi Sosyal Medya hesapları üzerinden hem kulüp hem de kişisel hesaplarımızdan her gün paylaştığımız videoları kolaj yaparak tek video haline getirdik. Sosyal Medya hesaplarımızı takip etmeyen imkânları kısıtlı bir grup kadına hem bu mesajları ilettik hem de çalışmalarımızdan haberdar olmalarını sağladık.

Kulüp Başkanı Nazlı Yolaç kadına yönelik şiddetle ilgili sohbeti yönetti ve hazırlanan videoyu ve bilgileri paylaştı. Kulüp üyelerimiz Yıldız Belger, Bergün Kardeş, Duygu Yurtseven ve Merve Çelebi proje uygulamasında bulundular.

PROF.DR.YILMAZ SEKİN’İ ANDIK
Göztepe Soroptimist Kulübü’nün proje ortağı olduğu “Evimiz” projesi yürütücüsü Gündoğdu Çağdaş Toplum Gönüllüleri Derneği kurucularından, kısa bir süre önce vefat eden Prof.Dr.Yılmaz Sekin’i anmak üzere, kendisi de kurucu üye olan eşi Prof.Dr.Seval Sekin, Dernek yöneticileri, sorumlu öğretmenler ve Kulüp üyelerinin katıldığı bir buluşmayı 20 Aralık 2023’de gerçekleştirdik. Henüz ortaokul öğrencisi iken yolları bu dernek ve Yılmaz Hoca ile kesişen bugün her biri meslek, iş ve aile sahibi olmuş aydınlık ve çağdaş düşünceli gençlerin anı ve duygularını paylaştığı bir videoyu hep birlikte izledik. Bu evlerde eğitim almış ve artık 30’lu yaşlarda olan gençlerin, akademik destek sonucu başarılı eğitim hayatlarının yanında kültürel değerler kazandırılmasıyla çarpıcı, dikkat çekici bir kültürel gelişim sağladıklarına tanıklık ettik.
Topluma kazandırılan bu çocukların annelerine yönelik yıllardır Kulüp olarak gerek kişisel gelişim eğitimleri gerekse el becerisi geliştirme çalışmaları ile hem kadınlara destek verilmiş hem de çocukların gelişimlerinde olumlu etki yaratılmıştır.
Dernek yöneticileri, “Evimiz” projesinin destekçileri olan yurt dışındaki Türk akademisyenlerden oluşan TEF (Turkish Education Foundation) yöneticilerinden gelen özel istekle deprem bölgesinde de projeyi sürdürdüklerini ve bu aşamada bugüne kadar yapılan çalışmalardaki işbirliğimiz gibi yeni STK’lara ihtiyaç olduğunu vurgulamıştır.

HAMDİ DALAN’DA YENİ YIL PARTİSİ
Hamdi Dalan Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda geleneksel hale gelen yeni yıl kutlaması, 25 Aralık 2023 tarihinde yapıldı. Bu çok özel kutlama ile yeni yıla mutlu bir başlangıç yapmayı arzu ettik. Özel eğitim gören öğrenciler, aileleri, okul yönetici ve öğretmenleri ile kulüp üyelerinin katıldığı Yeni Yıl Partisi’nde ana sınıfı, ilk okul, orta okul ve lise seviyesinde toplam 55 çocuğun, okulda neşeli ve keyifli bir parti ile yeni yılı karşılarken yaşadığı mutluluğuna vesile olduk.
Müzikli danslı partide bir grup öğrenci muhteşem bir dans gösterisi sundu, çok eğlenildi. Öğrencilerin mutluluklarına tanık olmak ayrı bir deneyim oldu.