BURSİYERLER ile TANIŞMA ve MÜZE ZİYARETİ
Yedi bursiyerimiz ile öğle yemeği için 10 Ekim 2021 tarihinde Kordon Otel’de buluştuk. Hem yemek yedik hem de onlarla tanışarak özel ilgi alanlarını öğrendik. Katılan bursiyerlerden bir kişi hariç tümü yeni bursiyer olmuşlardı ve konservatuara giden birisi dışında tümü üniversite öğrencisiydi.
Yemek sonrası Arkas Sanat Merkezi’ndeki “Doğa Bahçeler ve Düşler” sergisini rehber eşliğinde gezdik. Bursiyerlerin, ilgilerini çeken resimler ve o dönem ile ilgili sorular sorma fırsatları oldu.
Burs Komisyonu Başkanı Begüm Huntürk ve Program Direktör Yardımcısı Özge Yılmaz’a Kulüp Başkanı Zeynep Edes bu etkinlikte eşlik etti.

BURSİYERLERE NEFES EĞİTİMİ
18 Aralık 2021 tarihinde üyemiz Begüm Huntürk’ün ofisinde bursiyerlerimizle biraraya geldik. Toplantıda, Nefes Koçu Sayra Yavaş bursiyerlerimize nefes eğitimi verdi. Daha çok uygulamalı workshop tarzında stres giderici ve meditatif nefes tekniklerini anlattı. Bursiyerler, bu konuda bilgilendirilmekten çok memnun olduklarını ve çok yararlandıklarını belirttiler. Etkinliğe kulübümüzden Başkan Zeynep Edes yanı sıra Ayşe Baykan ve Begüm Huntürk ile bursiyerler Ozan Kara, Kemal Yalçın, Harun Akçaya, Damla Kızılgöz, Şerife Akgül, Ezgi Nakış, Sena Dal ve Zeynep Kıymaz katıldılar.

GELENEKSEL YILBAŞI PAZARI
26 Aralık 2021 günü İYTE’de (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü), öğrencilerin yararına düzenlenen Geleneksel Yılbaşı Pazarı’na kulüp adına iştirak ettik. Düşük fiyatlı çeşitli ürünler temin edildi. Söz konusu organizasyon ile maddi imkânları kısıtlı öğrencilere destek verildi. Ayşe Baykan, Duygu Yurtseven, Merve Çelebi ve Nazlı Yolaç satış standlarında görev aldılar. Gelemeyen üyelerimiz ayni ve maddi destekte bulundular.

YENİ YIL ZİYARETİ
30 Aralık 2021 tarihinde Hamdi Dalan Özel Eğitim İş ve Uygulama Merkezi’ne yeni yıl ziyaretine gidildi. Öğrencilerin ürettikleri sebze ve süs bitkileri hakkında bilgiler alındı. Ürünlerin satışından okul bütçesine katkı sağlanmaktadır. Ziyarete Aysu Benlioğlu, Ayşe Baykan, Buket Karadeveci, Nazlı Yolaç ve Zeynep Edes katıldı.

KİTAP DESTEKLERİ
TSKF’nin kitap desteği kapsamında okullar ile iletişime geçerek çocuklarımızın ve gençlerimizin aydınlanmalarına katkıda bulunmak üzere Balıkesir-Gönen Öğretmenim Ortaokulu kütüphanesine kitap desteği verildi.

TSKF Öğretmen Destek Atölyesi projesi kapsamında desteklediğimiz Ceren Yılmazer’in öğretmenlik yaptığı Muğla İli Seydikemer ilçesi Güneşli Ortaokulu’na da ayrıca kitap desteği verildi.

BAHAR ETKİNLİĞİ
Kulübümüzün geleneksel Bahar Etkinliği 25 Nisan 2022 tarihinde Alsancak Küçük Kulüp’te gerçekleştirildi. El işi grubunun aylar öncesinden başladıkları çalışmalarda ürettikleri birbirinden albenili ürünler etkinlikte sergilendi ve satışa sunuldu. “Tığ ve Şiş Öğretileri” projemizin hedef kitlesi Gediz Evi’ndeki kadınların yıl boyu yaptığı ürünler de satışa sunuldu. Yoğun ilgi ve katılımın yüksek olduğu etkinliğin organizasyonunu üyemiz Gülnur Vural üstlendi. Kulüp içi dayanışması sergilendi, verimli bir takım çalışması yapıldı ve gelir elde edildi.

KREŞ BAĞIŞI
2022’in Mayıs ayı içerisinde Şakran Kadın Kapalı Ceza Evi’nde yer alan kreşte kullanılmak üzere, anneleri ile birlikte kalan çocuklar için oyuncak, eğitici materyaller temin edildi ve ceza evine gönderildi.

DEPREM DESTEĞİ
Kulübümüz bursiyerlerinden Ergün Canpolat ve ailesinin, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde bulunan evleri yaşanan deprem felaketinde hasar gördü ve evsiz kaldılar. Kendilerine verilen Kızılay çadırının dayanıksız olması ve su alması nedeniyle aileye kulübümüz tarafından dayanıklı bir çadır alınmasına karar verildi. Bu çerçevede, üyelerimizin katkılarıyla Efes Çadır firmasından suya dayanıklı bir çadır temin edildi ve bursiyerimize 2023 Mart ayı içinde gönderildi. Çadırın temini ve nakil organizasyonu için üyelerimiz Begüm Huntürk, Buket Karadeveci ve Güneş Akyıldız ilgilendiler. Çadırın temin edildiği Efes Çadır firması yetkililerine yardımlarından dolayı kulüp adına teşekkür belgesi iletildi.