SPORCUYA DESTEK
Bu etkinlikle Burdur’un Çine ilçesinde yaşayan başarılı sporcu Yasemin Zengin’e maddi destek sağlandı. Sporcunun ulusal ve uluslararası başarılar elde etmesine yardımcı olmak amacıyla hikâyesini televizyonda duyduğumuz 2016 Balkan Dağ Koşusu Şampiyonu Yasemin Zengin’e ulaşmaya çalıştık. Antrenörüyle temas kurduk. 19 Mayıs koşusu için 15 Mayıs 2018’de İzmir’e geleceklerini öğrenince, sporcuya ve antrenörüne konaklama ve beslenme için destek vermeye karar verdik. Tam pansiyon otel bedelini ödedik. Bu ümit vadeden sporcu kızımız bayanlar klasmanında 9. sıradan 7. sıraya yükseldi.
Yasemin Zengin’e destek olmaya bu yıl da devam edildi. 2019 Ocak ayı içerisinde Antrenörlük Kursu’na katılmak üzere 10 gün için İzmir’e geldiğinde konaklama giderleri Kulüp tarafından karşılandı.
Ayrıca, Yasemin 3 Mart 2019 tarihinde Antalya’da yapılan Runtalia koşusunda Göztepe Soroptimist Kulübü tshirt’ü ile 10 km koşarak 5’nci oldu.
Yasemin’e desteğimizi devam ettirip SI/E’den yardım almasını sağlayacağız. Maddi destek yanı sıra manevi desteğimizi de hissettirmeye çalışacağız.Hedefimiz; onu eğitimi ve başarıları için desteklemek ve yarışlarda Soroptimist Yüzü olarak tanınmasını sağlayıp SIE’nin imkanlarından yararlandırabilmek.

EŞOFMAN TEMİNİ
Şırnak Kız Basketbol takımı oyuncularına eşofman alınarak Şırnak’a yollandı.

TİRE GEZİSİ- (“Evimiz” çalışması kapsamında)
Eşrefpaşa Evi’ndeki annelerle ilişkilerimizi geliştirmek, bilgi ve görgülerini arttırmak için bir gezi düzenlendi. Gerek günlük iş yoğunluğundan, gerek maddi olanaksızlıklardan, dar çevreleri dışına çıkamayan kadınları, bir günlük de olsa günlük yaşamlarının dışına çıkarmayı, bu gezi ile memnun etmeyi düşündük. Kiralanan özel otobüsle 08.05.2018 tarihinde Tire’ye gidildi. Geziye 25 anne ve 5 Soroptimist katıldı. Önce, o gün kurulan Tire pazarında serbest zaman verildi. Öğle yemeği ardından, kent müzesi gezildi. Değirmen’de çay molasından sonra, İzmir’e dönüldü. Kadınlar çok memnun olduklarını ifade ettiler. Onları daha yakından tanıdık ve onlara Soroptimistliği ve hizmetlerini tanıttık.
Geçen yıl Eşrefpaşa Evi annelerine yapılan Tire gezisi bu yıl Mevlana, Karabağlar, Bayraklı ve Buca Evleri anneleri için 5 Mart 2019 tarihinde yapıldı. Geziye 23 anne katıldı. Geçen yıl uygulanan aynı program bu yıl da uygulandı.

SINDIRGI GEZİSİ
Kulüp üyelerine Sındırgı-Balıkesir yöresini tanıtmak ve kulübe gelir temin etmek amacıyla 28-29.04.2018 tarihleri arasında bir kültür gezisi düzenlenmiştir. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli kulüp üyesi Doç.Dr.Demet Can’ın bölgeyi tanıtma arzusu gezinin planlanmasına vesile olmuştur. Geziye 25 Soroptimist, eşleri ve arkadaşları katılmıştır. Özel bir otobüsle önce Balıkesir’e gidilmiş, Kuvayı Milliye Müzesi ziyaret edilmiş, yöresel yemekler tadılmış, ardından Sındırgı ve Bigadiç kasabaları gezilmiştir. İğne oyası, halı dokumacılığı ve Yörük kültürü hakkında bilgi alınmış, kasaba ve köylerde alış-veriş yapılmış ve Ermenek Şelalesi’nde doğa yürüyüşü gerçekleştirilmiştir. Gezi ile hem kulübe gelir temin edilmiş hem de üyeler arasındaki dostluklar pekiştirilmiştir.

KİTAP KULÜBÜ’NÜN MÜZE GEZİSİ (“Evimiz” çalışması kapsamında)
Öğrencilerin bilgi, görgü ve kültürel gelişmelerini arttırmayı amaçladığımız müze gezisini 21 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirdik. Üyemiz Doç. Dr. Özge Yılmaz’ın büyük bir özveriyle yürüttüğü Kitap Kulübü’nün öğrencilerini Bornova Kitap ve Kağıt Sanatları Müzesi, Ege Üniversitesi Etnoğrafya Müzesi, Arkas Deniz Tarihi Müzesi ve İzmir Kültürpark Arkeoloji Müzesi’ne götürdük. Gezi öncesi öğrencilere müze nasıl gezilir konusunda bilgi verildi. Kulüp başkanı Ayşe Baykan’ın da eşlik ettiği müze gezisinde öğle molasında yemek yendi ve küçük bir şehir turu gerçekleştirildi. Bu etkinlikten 16 öğrenci yararlandı.

EL İŞLERİ ETKİNLİĞİ
Projelere ve burslara kaynak oluşturmak amacıyla üyelerimizin ürettiği el sanatlarını sergilemek ve bağış karşılığı vermek üzere 16.04.2018 tarihinde bir kermes düzenlendi. Bazı üyeler el becerisiyle, bazıları çalışmalara evini açarak, bazıları malzeme tedarik ederek, bazıları da sponsor olarak farklı şekilde katkıda bulundular. Yıl boyunca süren hazırlıklar neticesinde el emeği değişik malzemeler ürettiler. Bu malzemeler, bir üyemizin temin ettiği bir salonda, halka açık olarak sergilendi ve bağış karşılığı satıldı. Gelen konuklara çay, börek ve kurabiye ikramı yapıldı.
Geçen yıl yapılan kermes, aynı koşullarda bu yıl 29 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşti.

İNANIYORUM ÖYLEYSE YAPABİLİRİM
EGE-TEM’de kurs gören kadınlara ve kızlara “İnanıyorum öyleyse yapabilirim” konulu bir konuşma sunuldu. Kadınlara öz güvenin ne olduğu ve önemini anlatmak, kendilerine olan güvenlerini pekiştirmek için yapılan konuşmayla toplumda, özellikle sosyo ekonomik durumu yetersiz olan kadınların kendilerine güvenip daha etkin kararlar verebilmelerini sağlamak amaçlandı. EGE-TEM konferans salonunda 26.03.2018 tarihinde düzenlenen konferans için afiş bastırıldı. Öğle yemeği için tavuk pilav sipariş edildi. Kulüp üyeleri ve İzmir’deki diğer Soroptimist Kulüp üyeleri davet edildi. Uzman Psikolog Özge Alkanat tarafından “İnanıyorum öyleyse Yapabilirim” başlıklı bir sunu yapıldı. Konuşma sonunda dinleyicilerin soruları cevaplandırıldı. Bu etkinlik ile kulübümüz yetişkin eğitimine destek sağladı. Bu etkinliğe 56 kişi katıldı.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ (“Evimiz” çalışması kapsamında)
Kadınlarımızın 8 Mart’ın anlam ve önemini kavramaları, kadın olarak kendilerini önemli hissetmelerini ve güçlerinin bilincine varmalarını sağlamak amacıyla 8.03.2018 tarihinde Eşrefpaşa Evi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapıldı. Çevre kadınları Eşrefpaşa Evi’ne davet edildi. 8 Mart’ın tarihçesini anlatan video gösterildi. Kadınlarla günün anlam ve önemi konuşuldu. Onların sorunları paylaşıldı. Ardından, Soroptimist logolu büyük bir pasta kesildi, çay ve kurabiye ikram edildi. 8 Mart anısına herkese ufak hediyeler verildi. Bazı kadınlar,ilk defa bir özel gün kutladıklarını söylediler. Kendi doğum günlerini bile kutlamadıklarından yakındılar. Kadın olmanın gururunu hissettiklerini söylediler. Etkinlikten 30 kişi yararlandı.

SOMA YILDIZ KIZ FUTBOL TAKIMI İZMİR’DE AĞIRLANDI (“Soma” projesi kapsamında)
300 madencimizi kaybettiğimiz Soma faciasından sonra Göztepe Soroptimist Kulübü olarak Somalı kadınlar ve kızlar için bir şeyler yapalım diye başlattığımız Soma projesinin bir ayağında Soma Zafer Spor Kız Futbol Takımı ile karşılaştık. Her türlü zorluğa rağmen özverili çabalar gösteren bu sporcu kızları İzmir’e davet ederek, onlara şehrimizi ve Soroptimistliği tanıtmak istedik.
Davetimizi 16 -17 Aralık 2017 olarak belirledik. Hafta sonunu içeren programda spor, kültür ve sanat bir arada yaşandı. İzmir Amerikan Koleji ile birlikte bir spor karşılaşması organize ettik. Cumartesi sabahı okulun spor salonunda Zafer Spor Kız Futbol Takımı B Grubu ile Amerikan Koleji Kız Futbol Takımı, Futsal (Salon Futbolu) maçı yaptılar. Somalı kızlar üstün bir başarıya imza atarak maçın galibi oldular. Maçın ardından konuk sporcu kızlara bir şehir turu yaparak İzmir’i tanıtmaya çalıştık. Önce Tarihi Asansör’e çıkıp şehri seyrettik, ardından Konak Meydanı’nda Saat Kulesi ve İlk Kurşun Anıtı uğradığımız noktalardı. Kemeraltı turumuzu Kızlarağası Hanı’nda yemek molası ile noktaladık. Öğleden sonra antik Agora’yı gezdik.
Akşam yemeği ardından Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki ‘Borusan Quartet, Barış Çocuk Orkestrası için Çalıyor’ konserine götürdük.
Pazar sabahı program Karşıyaka Zübeyde Hanım Anı Evi’ni gezerek başladı. Ardından Karşıyaka Besem Takımı ile lig maçı yapmak üzere İzmir’e gelen Zafer Spor Kız Futbol Takımı A Grubu’nun maçını hep birlikte izledik. İki grup oyuncuyla birlikte yenilen öğle yemeği sonrası üyemiz sevgili Prof. Benal İnceer tüm sporcu kızlara ‘Kaygı Yönetimi’ ile ilgili bir konuşma yaptı, onlarla sohbet etti. Konuklarımızla akşam üzeri vedalaşıp onları Soma’ya yolcu ettik.
Kızlarımıza yeni yer gezme, gezdikleri yerin tarihini, önemini öğrenme, klasik müzikle tanışma, konser adabını öğrenme, kaygıyla baş etme konularında katkı yaptığımıza inanıyoruz.

SEFERİHİSAR GENÇLİK KAMPINA BURSİYER VE EĞİTMEN KATKISI (“Burs” çalışması kapsamında)
Kulübümüz, 21-28 Ağustos 2017 tarihleri arasındaki Seferihisar Gençlik Kampı’na bir bursiyerimizin katılımını finanse etmiştir. Çeşitli eğitimlerin verildiği bu kampta bursiyerimizin eğitimlerden yararlanması sağlanmıştır. Ayrıca Dr.Özge Alkanat’ın Partner Seçimi konulu konuşma yapmasını da kulübümüz organize etmiştir. Bu etkinlikten 20 kadar Soroptimist yanı sıra 39 bursiyer faydalanmıştır.

HAMDİ DALAN ÖZEL EĞİTİM İŞ VE UYGULAMA MERKEZİ
Kulüp üyesi Aysu Benlioğlu’nun ailesi tarafından yaptırılan bu merkez, kulüp etkinliklerini uygulamak üzere seçilmiş bir pilot okuldur. Çalışmaların verimli sonuçlar vermesi düşünülerek ilk adımda velilerle tanışma toplantısı düzenlendi.

Engelliler Günü Kutlaması
4 Aralık 2018’de Engelliler Günü kutlandı. Okul velilerinin hazırladığı ikramlar yanında Kulüp pasta ikramı yaptı. Üyeler hem okulu hem de öğrencileri tanıma fırsatı yakaladı.

Yılbaşı Kutlaması
24 Aralık 2019 tarihinde okulda yeni yıl eğlencesi düzenlendi. Eğitime katkı yapabilecek oyuncaklar hediye edildi.

Eğitim
İKKB ve İzmir Valiliği ‘Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar’ ortak projesi kapsamında eğitimler verildi. 4 Mart 2019 tarihinde Avukat Seda Gürer ‘Kadın Hakları ve Şiddet’, üyemiz Dr. Ümran Özer ‘Kadın Sağlığı-Hijyen’ konusunda bilgilendirme yaptılar.11 Mart 2019 tarihinde Sema Övgün tarafından ‘Kadının Güçlendirilmesi ve Fırsat Eşitliği’, üyemiz Prof. Dr.Benal İnceer tarafından ‘Aile İçi İletişim’ eğitimi verildi.

Sabun Atölyesi
18 Nisan 2019 tarihinde Dalan Kimya firması tarafından temin edilen sıvı sabun yapımında kullanılan malzemelerle birlikte firma personeli sabun yapmak üzere bir çalışma uyguladı. Özel eğitim gören gençler, öğretmenleri ve Dalan Kimya personeli yardımıyla kimyasalları karıştırıp sıvı sabun elde ettiler.

Ağaç Dikme ve Bahar Şenliği
18 Nisan 2019 tarihinde ‘her öğrencinin bir ağacı olsun’ mesajından yola çıkarak Kulüp tarafından zeytin ve ceviz fidanları satın alındı. Her öğrenci kendi fidanını okul bahçesine dikip suladı. Aysu Benlioğlu aile büyükleri adına lokma döktürdü. Yapılan hayır etkinliğe katılanların yanı sıra mahalle sakinlerine de dağıtıldı.
Milli Eğitim İlçe Müdürü de etkinliğe katıldı.