KADIN VE KIZLAR İÇİN HAYAT OKULU-
AKRABA EVLİLİĞİ – “EL KIZINDAN GELİNİM OLSUN”!

Ülkemizde akraba evliliği yaygın olduğundan, akraba evlilikleri nedeniyle ortaya çıkan kalıtsal hastalıklar ve bedensel özürler sıkça görülmektedir. Bunun önlenmesi ve kadınların kendilerini bekleyen riskler hakkında farkındalık edinmesi, bilinçlenmesi gerektiği görüşüyle Göztepe Kulübü, yetişkin eğitimine destek sağlamıştır. Akraba evliliklerinde görülebilen kalıtsal hastalıklar hakkında bilgi verilerek, kadınlarımızın bu tip evliliklerden kaçınmalarını sağlamak amaçlanmıştır. 26 Ocak 2016 tarihinde EGE-TEM’de (Ege Toplum Eğitim Merkezi) düzenlenen etkinlikte hedef kitlenin konu hakkında, bilgi ve görüşlerini ölçen bir anket formu katılımcılar tarafından doldurulmuştur. Aynı anket formu, interaktif sunumdan sonra tekrar boş olarak dağıtılmış ve tekrar cevaplanması istenmiştir. Görüş ve bilgi farkları uzman kişiler tarafından değerlendirilmiştir.
Bu eğitim, 8 Mart 2016 Dünya Kadınlar Günü’nde, İzmir’in ilçelerinden Soroptimistlerin etkin proje çalışmaları yürütmekte oldukları Urla ilçesinde düzenlenen özel program içeriğinde tekrarlanmış ve böylece bu eğitimden 138 kadın yararlanmıştır.

PİKNİK
Psikiyatri hastalarını izole edilmiş yaşamlarında bir nebze de olsa çevre ile buluşturmanın onların tedavilerine artı katkısı olacağı bilinciyle 15 Mayıs 2015 tarihinde bir piknik düzenlenmiştir. İzmir’e çok yakın olan ve doğal güzelliği ile öne çıkan Çiçekliköy’e günübirlik gidilmiştir. Piknik alanına ulaşım ve yiyecekler kulübümüzce sağlanmıştır. 42 hasta, 6 kişi bakım ekibi ve kulüp üyelerimizden 12 kişi bu etkinliğe katılmıştır. Ruh sağlığı bozuk olup kapalı ortamda yaşamaya mahkum olan kişileri doğal çevre ile buluşturan bu piknik ile terapilerine katkıda bulunulmuştur.

BURSİYERLERLE YEMEK VE SERGİ ZİYARETİ (“Burs” çalışması kapsamında)
Şubat 2017 tarihinde bursiyerlerimizle kaynaşmak ve onlara sanatsal bir etkinliğe katılma imkanı yaratmak amacıyla bir öğle yemeğine gidilmiş, ardından ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisi gezilmiştir.

BİLİM VE TEKNOLOJİDE LİDER KADINLAR ZİRVESİ’NDE BURSİYERİMİZ (“Burs” çalışması kapsamında)
Boğaziçi Üniversitesi 18 Şubat 2017 tarihinde, günümüz bilim ve teknoloji dünyasında kariyerlerine devam eden kadınların erkeklere oranla oldukça az olduğu göz önüne alınarak bu dünyayı bir de kadınların gözünden görmek ve gelecekte bilim ve teknoloji alanında çalışmak isteyen kadınları cesaretlendirmek amacıyla ‘Bilim ve Teknolojide Lider Kadınlar Zirvesi’ düzenlemiştir.
Bilim ve teknoloji alanında başarılı kadınların sunumlarının yer aldığı oturumları izlemesini sağlamak amacıyla kulübümüz bir bursiyerimizi uçakla günü birlik bu zirveye göndermiştir.

SOROPTIMIST INTERNATIONAL SCHOLARSHIP
Şubat 2017’de SI/E’a yaptığımız müracaat neticesinde, Meslek gelişimi amaçlı 2500 Euro’luk Soroptimist International Scholarship kazanan üyemiz Çocuk Hastalıkları uzmanı (göğüs) Doç.Dr.Özge Yılmaz 2017 yılının Ağustos- Eylül aylarında İtalya’da üç haftalık bir eğitime katılarak solunumla ilgili cihaz kullanımı hakkında bilgi almıştır.