Dünya üzerinde Soroptimistlik; ilk kulübün Amerika”nın Oakland şehrinde, 3 Ekim 1923″te kurulmasıyla başladı. Bugün 118 ülkedeki 66.000″e yakın Soroptimist, insan hakları ve kadın sorunlarının çözümü konusunda kamuoyu oluşturarak; eşitlik, kalkınma ve barış için çaba gösterir, kadının statüsünü geliştirme ve yaşam kalitesini yükseltme amacı ile çalışır.
Uluslararası Soroptimist Federasyonu; çeşitli Birleşmiş Milletler kuruluşlarında temsil edilir ve Genel Danışma statüsündedir.

Avrupa Soroptimist Federasyonu da Avrupa Konseyi Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı”nda ve Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı’nda temsil edilir. Bu temsiliyetler, bu büyük kadın örgütlenmesinin dünyada çok etkin bir şekilde söz sahibi olduğunun, kadınların söz hakkının temsil edildiğinin önemli bir göstergesidir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “DÜNYA YÜZÜNDE GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY KADININ ESERİDİR” sözü bize meş”aledir, kadınlar olarak değerimizin de neler başarabileceğimizin de farkındayız.

75 yıl önce kurulan ilk kulüple Türkiye’de de Soroptimistlik örgütlenmesi başlamıştır.
Göztepe Soroptimist Kulübümüzün 47. Yaşını 23 Ekim 2023’de kutladık. Dileğimiz; nice verimli çalışmalara imza attığımız yıl dönümlerimizi hep birlikte kutlamaktır.
Soroptimistlik ideallerini benimseyen, bu idealler için üstün gayretle çalışan ve etik değerlere sahip kadınlardan oluşan bu büyük ölçekteki dostluk evreninde yaşayabilmek önemli bir ayrıcalık.

Soroptimistliğe katkı veren, bugüne gelmesinde emeği geçen dünyanın her yerindeki kadınlara şükran duyuyoruz. Ama en başta biz Türk kadınlarına Soroptimist olabilme olanağını sağlayan ilk kulübün Kurucu Başkanı Müfide Ferit TEK’i, kurucu üyelerini ve ebediyete intikal eden tüm Soroptimistleri saygıyla anıyoruz.

47 yıldır bizimle olmayı bırakmayan, bugün de en faal üyelerimiz arasında bulunan, Kulübümüzün sinerjisine verdikleri katkılarla bizlere örnek olan Kulübümüzün Kurucu Başkanı Ahsen ÖNDER ve Kurucu Üyelerimiz Bergün KARDEŞ, Ayten TEKİŞALP, Emine NALBANTGİL’in yanı sıra kuruluştan bu yana emek veren tüm üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Soroptimistlik kız kardeşliği ve dostluğu; onu bir kez gönlünde yaşayan kadın için vazgeçilmez bir değer haline geliyor. Bizler bu dostluk çemberi içinde yer almaktan mutluluk ve onur duyarak yaşıyoruz. Soroptimistliğin daha uzun yıllar varlığını sürdürmesi; gelecek nesillere bu duyguları aktarabilmek ve aşılayabilmekle mümkün olacaktır.

Bu nedenle yeni dönemimizde Federasyon Başkanımızın belirlediği mottomuzla hep birlikte sesleniyoruz;
AYDINLIĞIN PEŞİNDE, YÜRÜYORUZ GELECEĞE!

Nazlı YOLAÇ
BAŞKAN
2023-2025 DÖNEMİ