KADIN VE KIZLAR İÇİN HAYAT OKULU
ETKİN İLETİŞİM EĞİTİMİ
Kadınların etkin iletişim becerileri kazanarak ve aileden başlayarak toplum içinde kendilerini daha doğru ifade edebilmelerini hedefleyen bir eğitim verilmiştir. Aile bütünlüğü, toplum içi höşgörü, barışçıl bir ortam ancak doğru ve etkin iletişim ile sağlanır gerçeği, aile içinde ve toplum genelinde çatışma ve şiddeti önleyici yöntemler öğretilerek yardımcı olunmuştur. 15 kadına toplantı öncesi Beck. STAI-2 anketleri ve aile içi iletişim anketleri uygulanmıştır. Ardından üyemiz Prof. Dr. Benal İnceer yönetiminde, bilişsel-davranışçı terapi yöntemleri kullanılarak 7 hafta süren bir grup çalışması yapılmıştır. Her çalışma 2 saat sürmüştür. Eğitim bitiminde aynı anketler tekrar verilmiş ve değişim değerlendirilmiştir. Eğitim 9 Kasım 2016 tarihinde başlamıştır.

SOMA
2014 yılı 13 Mayıs günü Soma’da yaşanan maden faciası ardından yaraları bir parça da olsa sarabilmek için üyelerimize yardım çağrısı yapılmış ve bağışlarla oluşan fon kullanılarak bir proje gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda Soma Kadın Eğitim Merkezi hizmete açılmıştır.
Soma’da çoğunlukla madenci ailelerinin yaşadığı Arka Mahalle’de Göztepe Soroptimist Kulübü’nün işbirliği ile tefrişi yapılan Kadın Eğitim Merkezi’nin açılışı, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Ali Tulup ve Soma Ticaret Odası Başkanı Hakan Işık’ın da katılımları ile 21 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşmiştir.
Taziye ziyaretinde bizleri karşılayan ve Göztepe Kulübümüzün iletişimi sürdürdüğü, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İl İcra Komitesi temsilcisi Sevil Önol’un önerisi üzerine tanıştığımız Soma Zafer Spor ve Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Arslancan ile görüşmelerimiz sonucunda Soma Belediyesi tarafından tahsis edilen binadaki iki odanın tefrişi yapılarak spor kulübü üyesi gençlerin anneleri ve mahalle sakinleri kadınların Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim alacakları bir merkez oluşturulmuştur.
2016 yılı Mart ayında beş İzmir Soroptimist Kulübü üyelerinden oluşan bir heyet Soma’yı ziyaret etmiş, Soma’daki kadınlarımıza iş alanları açmak ve ürünlerini piyasalara eriştirmek üzere faaliyete geçmek üzere taraflar arasında bir anlaşmaya varılmıştır.